Snel en Simpel een Auto Interieur Reinigen!

Uw auto is een plek waar u normaal gesproken heel wat tijd in door kunt brengen. Wellicht rijdt u er elke dag mee naar uw werk, maakt u uitstapjes met uw gezin of neemt u hem mee op vakantie. 

Voor sommige mensen is een auto als een soort tweede huis. Dan is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat dat tweede huis ook goed schoongehouden wordt. En dan hebben we het niet alleen maar over de buitenkant, ook de binnenkant van uw auto mag af en toe wel eens goed worden schoongemaakt.

Dat hoeft helemaal geen vervelende klus te zijn, als u hiervoor onze tips in gedachten houdt.

Stap 1: Begin met het verwijderen van alle rommel

Iedereen laat wel eens wat rommel achter in de auto. Als u het zelf niet bent, dan is het misschien uw gezin wel, of andere mensen die met u mee hebben gereden. U kunt dan denken aan snoeppapiertjes, zakdoekjes, bonnetjes… 

Er zijn heel wat dingen op te noemen die zomaar in de auto kunnen blijven slingeren. 

Begin uw schoonmaakbeurt met het verwijderen van al deze spullen, die niet in uw auto thuis horen.

Stap 2: Maak het dashboard en de middenconsole schoon

Bekerhouder Reinigen

Voordat u gaat stofzuigen is het goed om eerst hier schoon te maken. Zo voorkomt u dat u nog een keer moet stofzuigen omdat er allemaal dingen van het dashboard zijn gevallen. 

Een dashboard is bij uitstek een plek waar vingerafdrukken op gaan zitten. Dat ziet er niet netjes uit en kan u ook storen bij het rijden.

Daarnaast worden er ook nog wel eens dingen op het dashboard gelegd die daar eigenlijk niet thuishoren. Goed om hier eens korte metten mee te maken zodoende! 

Let er daarbij ook op om de ventilatieroosters goed te reinigen. Doet u dat niet zo af en toe, dan kan het gebeuren dat de ventilatie minder goed werkt, of dat deze niet fris meer ruikt.

Airco Roosters Stofzuigen

Op naar de volgende stap.

Stap 3: Maak de portieren en de bekleding van uw autostoelen schoon

De portieren van uw auto zijn ook een plek waar heel wat vingerafdrukken op komen te zitten. Maak deze regelmatig goed schoon, zodat alles er weer fris uit komt te zien. 

Deurranden Reinigen

De bekleding van uw autostoelen is minstens zo belangrijk. Hier kunnen altijd kruimels op komen te liggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er per ongeluk een vlek op komt. 

We raden u af om hierbij met water aan de slag te gaan. Het resultaat dat u hiermee bereikt is nooit zo goed als u hoopt. 

Beter is het om met een van de speciale middelen aan de slag te gaan die er te krijgen zijn. 

Zo is er bijvoorbeeld een speciale schuimreiniger waarmee u de bekleding er weer als nieuw uit kunt laten zien.

Stap 4: Aan de slag met de stofzuiger

Als u de hiervoor genoemde stappen hebt gedaan, dan is het tijd om de stofzuiger tevoorschijn te halen. 

Al gelijk een belangrijke tip: gebruik hierbij altijd het borstel opzetstuk. Doet u dit niet, dan kunt u met de stang de bekleding beschadigen. Dit is vooral mogelijk als u een auto hebt met lederen bekleding. Let daar zodoende goed op. 

Auto Interieur Stofzuigen

Let er daarbij ook op dat u bij het stofzuigen geen plekjes vergeet. Aarde en stof kunnen zich door uw hele auto verspreiden, hoe goed u uw schoenen ook veegt voordat u de auto instapt. 

Mocht er stof op een plek zitten die niet zo goed bereikbaar is, dan raden wij u aan hiervoor een compressor te gebruiken. Daarmee blaast u het vuil uit de moeilijk te bereiken hoeken weg, waarna u het alsnog op kunt zuigen. 

U kunt bij het zuigen een gewone stofzuiger gebruiken, maar een kruimeldief is hier ook een handig apparaat voor. U hebt daarbij bijvoorbeeld geen stekker nodig, wat u heel wat gedoe met de kabel bespaart.

Stap 5: De autoruiten aan de binnenkant wassen

U moet de ruiten van je auto niet alleen maar aan de buitenkant, maar zeker ook aan de binnenkant wassen. Deze wordt misschien minder snel vies dan de buitenkant, maar kan af en toe toch wel een schoonmaakbeurt gebruiken. 

Binnenkant Ramen Schoonmaken

Over het algemeen is een natte doek hiervoor voldoende. U kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met Glassex of een vergelijkbaar middel, maar dat kan wel voor strepen op de ruiten zorgen. 

Stap 6: Geurtjes verwijderen

In elke auto ontstaan op den duur geurtjes. Gelukkig zijn hier heel wat geurverwijderaars voor te krijgen. 

Let er hierbij wel op dat u eerst in uw auto kijkt of er een reden is dat deze op een bepaalde manier ruikt. Haal dit eerst weg, voordat u met de geurverwijderaar aan de slag gaat.

Stap 7: Uw auto desinfecteren

De laatste stap is om de auto nog even goed te desinfecteren. Als u dit namelijk doet, bent u er helemaal zeker van dat uw auto weer helemaal schoon is. 

Auto Volledig Desinfecteren

Voer deze reiniging uit op de contactpunten binnen de auto. Handgrepen van de deuren, het stuur, de handrem en de versnellingspook. 

Hier zijn prima middelen voor te krijgen, zorg ervoor dat u iets kiest met minstens 70% alcohol.

Interieur van uw auto laten reinigen

Als u alle hiervoor genoemde stappen heeft uitgevoerd, dan bent u helemaal klaar met het reinigen en heeft u weer een wagen die lekker schoon en fris aanvoelt. Het is een klusje dat helemaal niet veel tijd hoeft te kosten. 

Staat het klusje u toch tegen? 

Dan kunt u natuurlijk altijd nog kiezen voor een professioneel bedrijf om dit uit te laten voeren. U kunt dan bijvoorbeeld uw auto flink laten wassen, of helemaal laten detailen.

Scroll naar boven